Assalamualaikum dan selamat datang ke tristop
Anda dipersilakan untuk baca bismillah sebelum baca kandungan dalam blog ni!!

February 13, 2011

Intoduction 1


















Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pelawat dan yang terlawat blog ni.. semoga korang semua enjoy dengan apa yang ada dalam web log ni.. hmm.., mystery sebenarnya tak tau nak tulis ape, well ni kan blog first yang pertama seumpamanya bagi mystery (walaupun dah ada yang pertama sebelum ni, tapi tu blog berbahasa inggeris..) haha jadi mystery just nak explain pasal nama blog ni la dulu.. ye la kan sebab orang melayu kata tak kenal maka tak cinta! Tapi orang ‘melayu’ Islam kata(ye la tak semua orang melayu yang Islam sekarang ni, yang Islam pon macam....korang pon tau) x kenal maka taaruf. Tapi ada gak orang melayu yang cakap camni “tak kenal maka x kenal la”.haha, betul gak kan. Lantak korang la korang nak guna yang mana.


Taaruf atau makna bahasa melayunya berkenal-kenalan, so mesti la kenal dulu nama blog ni sebelum korg nak mendalaminya, betul x? Sebenarnya mystery nak letak nama blog ni ‘onestop’ tapi dah ade orang lain yang guna. Pikir punye pikir akhirnya dapat lah nama ‘tristop’ ni. Ubah satu jadi tiga jer! (‘tri’ kn tiga dlm English) so, korg mesti dah tau ape maksudnya kan. Haha bukanla, memangla maksudnya tiga perhentian, ape makna tersiratnya?

Kalau nak tau nantikn entri yang seterusnya, haha.... J

4 comments:

  1. nak tahu kenapa hujung entry mesti camni:
    ...............J..?????

    ReplyDelete
  2. maksudnya..kenapa ada huruf J..setiap kali akhir ayat..??..

    ReplyDelete
  3. ye ker??
    xde pon
    gambar smiley ada la

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...